An Analysis Of The Translation Of Metaphors In Hafiz's Selected Poems - Youssefi, Kazem (2009)

(untitled)
Kajian ini merupakan suatu usaha menyelidik penterjemahan metafora bagi puisi terpilih Hafiz. Kajian ini bertujuan menganalisis dan membandingkan penterjemahan metafora puisi terpilih Hafiz ke dalam bahasa Inggeris. Kajian ini juga ingin mengenalpasti penterjemah yang berjaya menterjemahkan metafora Hafiz dengan berkesan. Penyelidikan ini berdasarkan beberapa model penterjemahan metafora terpilih.