Internet banking : Hyderabad scenario a banking and non-banking group perspective - Thakur, Rajender Singh (2009)
Salah satu bentuk perbankan yang baru pada masa kini ialah e-perbankan atau perbankan internet. Teknologi perbankan ini menawarkan pelbagai kaedah pengurusan dan perkhidmatan bank yang mudah dan ekonomikal kepada pengguna. Tujuan kajian ini, "Internet Banking: Hyderabad Scenario - A Banking and Non-Banking Group Perspective,", adalah untuk mengkaji faktor di sebalik penerimaan teknologi perbankan internet di kalangan rakyat India. Tidak banyak kajian yang pemah dijalankan dalam bidang ini, di mana penganalisaan data dilakukan untuk mengenalpasti perbezaan yang wujud dalam persepsi perbankan internet di antara kumpulan perbankan dan kumpulan kerja bukan-perbankan.