Pembinaan Instrumen Kesediaan Belajar Awal Kanak-Kanak (Ikbak) - Hanapi, Haslina (2013)
Kajian ini bertujuan untuk menguji Kualiti Psikometrik Instrumen Kesediaan Belajar Awal Kanak-kanak (IKBAK) dalam mengukur kesediaan belajar kanak-kanak dalam kerangka Rasch Model