Parental And School Climate Factors On Student Dropouts In Junior Secondary Schools Of Sokoto Metropolis, Nigeria - Inuwa, Awwalu Muhammad (2014)
Pendidikan dianggap sebagai suatu cara bagi melatih, memperkasa, mendidik dan memupuk sikap kemasyarakatan dalam kalangan golongan muda di Nigeria dalam memelihara norma serta nilai-nilai (moden dan tradisional) kemasyarakatan.