Leadership And Human Resource Development Factors In The Success Of Life Insurance Agencies - Tan, Beng Choo (2004)

(untitled)
Kajian ini dilakukan untuk menyiasat pengaruh amalan kepimpinan dan aktiviti-aktiviti pembangunan sumber · manusia ke atas pencapaian agensi. Unit analisis ialah agensi insurans hayat di Malaysia. Sebanyak 69 agensi digunakan sebagai sampel dalam kajian ini.