An Empirical Study On Factors Influencing Muslim School Teachers' Intention To Engage Into Takaful Protection Plan - Sahul Hamid, Farah (2007)

(untitled)
Kerajaan Malaysia secara terus-terusan berusaha untuk mengukuhkan kedudukan negara sebagai Pusat Hub Islam se-dunia. Sistem Insurans Islam, atau lebih dikenali sebagai Takaful akan terus diperkembangkan agar dapat terus menyumbang dalam industri kewangan negara di bawah Rancangan Malaysia ke-9 (9MP) dengan objektif untuk melahirkan operator-operator takaful yang mampu berdaya saing dengan kelebihan produk-produk takaful.