Semi-fluid: A Content Distribution Model For Faster Dissemination Of Data - Saleh, Salah Noori (2010)
Tesis ini mencadangkan serta melaksanakan suatu model agihan kandungan bagi mengurangkan atau meminimumkan kelengahan penyaluran data sebaya. Buat masa ini, agihan kandungan dalam rangkaian tindihan-atas adalah berdasarkan dua model berikut: model Kelulan dan model Bendalir.