Pemikiran Islam Di Malaysia (1900 - 1980an) Aliran Dan Perkembangannya - Abdullah, Abdul Rahman (1991)
Kajian ini adalah suatu penyelidikan tentang sejarah pemikiran di Malaysia, dengan tumpuan khusus kepada pemikiran Islam di kawasan Semenanjung pada tahun-tahun 1900-1980an.