Extraction, Identification And Separation Of Vitamin E And Djenkolic Acid From Pithecellobium Jiringan (Jack) Prain Seeds Using Supercritical Carbon Dioxide - Che Yunus, Mohd Azizi (2007)
Pelarut karbon dioksida dalam keadaan lampau genting telah digunakan sebagai satu kaedah untuk menyari dan seterusnya memisahkan komponen berubat dan beracun yang terdapat di dalam biji jering atau nama saintifiknya adalah Pithecellobium Jiringan Jack (Prain), P.jiringan.