Off-Line Handwritten Arabic Characters Segmentation Using Slant-Tolerant Segment Features (Stsf) - Abdullah, Shubair A. (2007)
Tema utama bagi kajian ini ialah pensegmenan aksara tulisan Arab luar talian. Suatu sistem pengecaman aksara tulisan Arab yang baik mampu meningkatkan kesalingtindakan antara manusia dengan komputer.