Intervensi Modul Bimbingan Islam Terhadap Masalah Kecelaruan Kebimbangan Umum Dalam Kalangan Pelajar Universiti: Satu Kajian Kes - Abdullah, Che Haslina (2014)

(untitled)
This study seeks to identify the root causes and the effects on individuals with generalized anxiety disorder and also to measure the effectiveness of the Islamic guidance in treating this disease via an Islamic Guidance Module. Kajian ini bertujuan untuk mengenal pasti punca dan kesan yang dialami oleh penghidap penyakit kecelaruan kebimbangan umum serta mengukur keberkesanan intervensi bimbingan Islam di dalam merawat penyakit ini.