An Investigation Of The Neuroprotective Effects Of Palm Vitamin E Tocotrienols Using White Matter Lesions As The Human Study Model - Yogheswaran, Gopalan (2014)
A study was conducted to evaluate the neuroprotective activity of mixed tocotrienols using human volunteers with white matter lesion (WML). WMLs are regarded as manifestations of cerebral small vessel disease. Satu kajian telah dijalankan untuk menilai aktiviti neuroprotektif campuran tokotrienol menggunakan manusia yang mempunyai kecederaan zon putih otak [White matter lesion (WML)]. WMLs adalah manifestasi penyakit salur darah kecil cerebral.