Hubungan Faktor Keluarga Terhadap Tabiat Dan Minat Membaca Dalam Kalangan Murid Tahap 2, Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil - Palaniappen, Manimaran (2009)
Dalam Kongres Sedunia Tentang Buku Dan Bacaan yang dianjurkan oleh UNESCO di London pada tahun 1982, Malaysia turut menandatangani Deklarasi London `Ke arah Masyarakat Membaca’(Atan Long, 1986).