A Study Of The Relationship Between Indicators And Public Donation Intention In Penang - Ho, Eng Ling (2012)
Kekekalan untuk terus beroperasi bagi organisasi amal telah dicabar oleh peningkatan permintaan bagi perkhidmatan mereka serta sokongan kerajaan yang berkurangan, dan keadaan ini telah membawa kepada peningkatan keperluan untuk dermaan kebajikan (Sargeant, Lee, dan Jay, 2002).