The Behavior Of Malaysian Stock Market Investors: A Prospect Theory Perspective - Abdullah, Nurliyana Thoh (2005)

(untitled)
Kajian ini adalah daripada perspektif perlakuan ke atas kewangan korporat dan bertujuan menerangkan perlakuan pelabur dari segi psikologi, terutamanya melalui penerangan menggunakan “Prospect Theory”.