Sumber Alternatif Vanila. - Ibrahim, M.N Mohamad; Salleh, N. Mohd (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2007)
Seringkali kita melihat ibu di rumah membuat kuih-muih menggunakan pelbagai jenis perisa dalam masakannya. Pelbagai perisa boleh dipilih di pasaran untuk melazatkan sajian. Salah satu perisa yang boleh dianggap popular ialah vanila.