Konsep Pengekstrakan Ketinggian Struktur Bangunan Seca Otomatik Dari Model Permukaan Berdigit (DSM) Dan Moel Ketinggian Berdigit (DEM) dengan Kaedah Penolakan (DSM-DEM) - Husin, Abdullah; Wan Hussin, Wan Muhd Aminuddin; S Ahmad, Mohd Sanusi (2001)
Mengetahui bentuk dan juga ketinggian bangunan banyak memberikan manfaat keatsa berbagai-bagai kerja perancangan, seperti kerja kejuruteraan awam,perancangan bandar dan desa, perancangan alam sekitar, perancangan sisitem telekomunikasi, perancangan laluan penerbangan dan sebainya.