Physicochemical characteristics of calcium-treated jackfruit (artocarpus heterophyllus) pulps during chilled storage - Ramli, Rafidah Aida (2009)
Penyelidikan ini mengkaji perubahan ciri-ciri fizikokimia isi nangka pada tahap kematangan berbeza, isi nangka ranum semasa penyimpanan dingin 8 C dan kesan kaedah olahan kalsium ke dalam isi nangka ranum.