The Electrochemical Syntheses And Characterizations Of Nickel Nanoparticles And Zinc-Nickel Nanoalloy On Composite Graphite Substrate - Tehrani, Ramin Mohammad Ali (2009)

(untitled)
Nanohablur nikel (Ni) dengan purata saiz 9.7 ± 2.3 nm dimendapkan ke atas komposit elektrod grafit daripada larutan saduran 5.0 mM NiCl2.6H2O dan 1.0 M NH4Cl menggunakan kadar imbasan 6500 mVs-1.