Optical Bistability In Nonlinear Kerr Dielectric And Ferroelectric Materials [QC1]. - Abdel-Hamid Ibrahim, Abdel-Baset Mohamed Elnabawi (2009)

(untitled)
Kestabilan optiks dwi dan kestabilan optiks pelbagai di dalam hablur Kerr tak linear dikaji. Dua jenis sistem hablur penebat berion dipertimbangkan: bahan dielektrik biasa dan bahan ferroelektrik (FE) dengan struktur Perovskit.