Effect of various type of gelucire on the sustained release performance of calcium alginate bead [RS1-441]. - AlSheikh Wace, Mohammed Ali Abdullah (2009)
Natrium Alginat merupakan polimer asli yang banyak digunakan dalam industri farmaseutikal. Penambahbaikan terhadap sifat-sifat polimer ini penting untuk keberkesanan dan penggunaannya yang meluas dengan bahan biologi dan drug yang berbeza.