The use of ESOS as interest alignment mechanism in Malaysia : a mismatched of a problem and solutions [HG4028.S7 Z19 2008 f rb]. - Ghazali, Zahiruddin (2008)
Skim Opsyen Saham Eksekutif (ESOS) sering digunakan sebagai instrumen penyatuan kepentingan pengurus dengan pemilik (masalah agensi jenis I) terutama sekali kerana keserakan saham pemilikan.