Underwater Image Enhancement Using Integrated Contrast Correction And White Balance Methods. - Iqbal, Kashif (2009)
Kejelasan imej-imej dalam air dijejaskan oleh penyerapan cahaya, penyerakan cahaya dan kekeruhan air.