Study On The Effect Of Tool Nose Wear On Surface Roughness And Dimensional Deviation Of Workpiece In Finish Turning Using Machine Vision. - Haghighi, Hamidreza Shahabi (2008)
Operasi pemesinan merupakan suatu kaedah umum bagi menghasilkan komponen-komponen mekanikal yang dikeluarkan di segenap pelusuk dunia. Permintaan terhadap perkakas mesin dalam setahun dilaporkan mencecah lebih daripada £10 bilion.