Fabrication, Structural And Electrical Characteristics Of Zinc Oxide (Zno) Thin Films By Direct Current Sputtering. - Abdul Hamid, Haslinda (2009)
Semikonduktor jurang tenaga lebar zink oksida (ZnO) telah muncul sebagai bahan yang berpotensi untuk pelbagai aplikasi termasuklah sebagai peranti opto-elektronik seperti diod pemancar cahaya, diod laser dan pengesan.