Modality In Legal Texts : An Analytic Study In Translation Between Englic And Arabic [P299.M6 M953 2008 f rb] - Hilal Al-Mukhaini, Yasser Salim (2008)

(untitled)
Modaliti dalam bahasa Inggeris dan bahasa Arab perlu dianalisis secara sistematik, terutamanya dalam konteks penterjemahan undang-undang. Kajian ini memenuhi keperluan tersebut.