استخدامات الترجمة الآلية والمعجم الآلي لدى الطلبة المتخصصين في اللغة العربية : دراسة مقارنة بين جوجل للترجمة والمعجم المعاني - Muhammad Marwan Ismail; Nurul Atiyah Umaiyah Haji Fauzi; Farah Nadia Harun (Penerbit USIM, 2024)
E-Prosiding SAIS 2023 Seminar Antarabangsa Islam dan Sains 2023 : “Peneraju Sains Islam di Persada Antarabangsa”/editor Zalika Adam, Tengku Ainul Farha Tengku Abdul Rahman, Manal Jusoh, Irwan Mohd Subri. 19 Disember 2023 Anjuran: Persatuan Kakitangan Akademik USIM (PKAUSIM) dengan kerjasama Fakulti Syariah dan Undang-undang USIM dan Institut Fatwa dan Halal (iFFAH)