Kajian tentang Ilmuan Islam Nusantara: Sheikh Muhammad Idris Al – Marbawi - Siti Aisyah Mohd Isam; Nur Adilah Ahmad Ahyad; Adriana Farzana Zawahir; Maisarah Saidin (Penerbit USIM, 2024)
E-Prosiding Kertas Kerja: Konvensyen Kearifan Nusantara Ke-4 (Arif 2023): “Memartabatkan Kearifan Islam & Nusantara” Disunting oleh: Dr Shumsudin Yabi, Dr Maisarah Saidin, Dr Zainora Daud Anjuran : Fakulti Pengajian Quran & Sunnah & Madrasah Ahmadiah Islamiah, Narathiwat, Thailand 28 Januari 2023