Kaunseling Dalam Islam - Ed. ke-2 - Mizan Adiliah Ahmad Ibrahim; Hanit Osman (Universiti Sains Islam Malaysia, 2022)
Buku ini bertujuan untuk untuk meneroka bidang dan mengisi kekosongan tersebut; iaitu meneliti unsur pertolongan dan kaunseling dalam bidang keagamaan Islam. Buku ini mendpati pengertian fitrah dan jati diri dalam islam boleh dijadikan panduan berguna kepada kaunselor dalam memahami manusia.