Amalan Kehakiman dan Guaman Syarie di Malaysia - Zulkifli Hasan; Abd Hamid Abd Murad; Arif Fahmi Md Yusof (Unit Penerbitan USIM, 2022)
Buku ini merupakan salah sebuah naskhah trbitan fakulti syariah dan undang-undang, Kolej Universiti Islam Malaysian yang terdiri daripada kompilasi artikel-artikel yang ditulis oleh tokoh undang-undang syariah di negara kita yang terlibat secara langsung dengan institusi kehakiman syarie yang terdiri daripada para hakim mahkamah syariah dan sivil. Artikel yang terdapat di dalam buku ini mengutarakan dan membincangkan secara telus dan mendalam segala permasalahan dan isu-isu menarik dalam konteks guaman dan kehakiman syarie di malaysia dengan menyertakan idea bernas ke arah pemantapan dan penambahbaikan.