Insan dari Aspek Etimologi dan Perspektif Islam - Ismail Abdullah Siputeh (Unit Penerbitan KUIM, 2022)
Buku ini mengupas secara terperinci tentang insan dari aspek etimologi dan perspektif Islam supaya dapat disambung analisa tajuk ini oleh penulis-penulis lain dan dapat dimanfaatkan oleh pembaca dan pencari maklumat tentang insan khususnya dari aspek etimologi.