Asas Kecemerlangan Ummah - Ali Yaakub Matondang; Mohamed Asin Dollah; Muhammad Yusuf Khalid; Sapora Sipon (Kolej Universiti Islam Malaysia, 2022)
Kecermelangan ditandai dengan kejayaan dan keunggulan dalam pelbagai aspek kehidupan, sama ada dalam aspek intelektual, mental-spiritual mahupun material. selari dengan hal ini, tidak dapat dinafikan bahawa kecermelangan sangat erat kaitannya dengan penguaaan ilmu dan teknologi yang dapat membawa kepada kejayaan dan kemajuan ummah.