Isu Semasa Pengajian Quran dan Sunnah Siri 1 - Afaf Abdul Ghafoor Hameed; Adel M. Abdul Aziz Algeriani, Dr.; Mohamed Abdullahi Nur, Dr.; Muhammad Mustaqim Mohd Zarif (Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah, Kolej Universiti Islam Malaysia, 2022)
Kajian ini bertujuan melihat keberkesanan kaedah Iqra' sebagai kaedah pembelajaran membaca Al-Quran di sekolah-sekolah Malaysia.Kajian ini dilakukan di 27 buah sekolah di beberapa buah negeri di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia dan 6buah sekolah agama swasta.