Fiqh Al-Jinayat - Irwan Mohd Subri; Azman Ab Rahman; Ahmad Wifaq Mokhtar (Universiti Sains Islam Malaysia, 2022)
Kursus ini mendedahkan kepada pelajar tentang konsep jinayah, jarimah dan 'uqzrbah dalam Islam. Kursus ini juga menjelaskan kepada pelajar tentang pembahagian jenayah yang terbahagi kepada tiga iaitu jenayah hudud, jenayah qisas dan jenayah takzir.