Keluarga Rabbani Amalan Didikan Ibu Bapa Islam - Wan Mohd Fazrul Azdi Wan Razali (Universiti Sains Islam Malaysia, 2022)
Buku ini menghuraikan secara ringkas amalan didikan ibu bapa islam. Seperti yang termaktub pada tajuk buku ini adalah ipso facto bahawa fokus utama akan diberikan kepada perspektif islam berbanding selainnya. Rujukan utama dalam mengetengahkan amalan didikan ibu bapa islam ini telah diambil daripada sumber-sumber utama ajaran islam iaitu Al-Quran Al-Karim, Al-Sunnah Al-Nabawiyyah beserta huraian-huraian daripada sarjana-sarjanan Islam muktabar, termasuklah dari generasi awal dan kotemporari.