Tamadun Islam dan Tamadun Asia (TITAS) - Mashitah Sulaiman; Adibah Sulaiman @ Mohamad (Universiti Sains Islam Malaysia, 2022)
Modul ini merupakan sebuah teks rujukan dalam ilmu ketamadunan bagi pelajar yang mengikuti Program Pengijazahan Guru(PGG) dan mengambil kursus Tamadun Islam dan Tamadun Asia di Institut Pengajian Tinggi Awam dan Swasta. Tujuannya untuk memberi kefahaman yang holistik kepada pelajar tentang ilmu, konsep, ciri dan aspek utama pengajian ketamadunan dalam proses pembinaan Tamadun Malaysia.