Agama-Agama di Dunia - Mohd Rosmizi Abd Rahman; Mohd Rosmizi Abd Rahman; Wan Mohd Fazrul Azdi Wan Razali; Marina Munira Abdul Mutalib; Roslizawati Mohd Ramly (Universiti Sains Islam Malaysia, 2022)
Buku ini memberikan satu gambaran dan pendedahan awal tentang kewujudan sesebuah agama, sejarah perkembangan, pengasas atau rasul yang membawa utusan, kitab-kitab suci, amalan dan kepercayaan sesebuah agama, dan upacara keagamaan atau ritual bagi agama-agama menurut sudut pandang sesebuah agama yang dibincangkan.