Program Pembangunan Mahasiswa, Besut, 2000 (2025)
Kumpulan pelajar sulung KUIM telah menyertai Program Pembangunan Mahasiswa anjuran Biro Tata Negara (BTN) bertempat di Kem Bina Negara, Besut, Terengganu pada 15-20 Oktober 2000. Program ini bertujuan memberi pendedahan kepada para pelajar tentang semangat cintakan agama, bangsa dan negara.