Majlis Perasmian ISRA Corner Perpustakaan USIM dan Pelancaran MYSIF Blockchain (2025)
Pada 12 Jun 2024 telah berlangsung Majlis Perasmian International Shariah Research Academy for Islamic Finance (ISRA) Corner dan Pelancaran Malaysia Islamic Social Finance (MYSIF) Blockchain bertempat di Ruknu Arabi, Perpustakaan USIM. Majlis ini telah disempurnakan oleh YB Senator Dr. Zulkifli Hasan, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama). Turut hadir menyaksikan perasmian dan pelancaran ini Naib Canselor USIM, Prof. Dato’ Ts. Dr. Sharifudin Md Shaarani, Ketua Serantau, Penasihatan Syariah & Tadbir Urus, CIMB Islamic Bank, Ustaz Ahmad Suhaimi Yahya, Ketua Pegawai Eksekutif, Isra International Consulting Sdn. Bhd., En. Wan Rizaidy Wan Mamat Saufi dan Ketua Pustakawan USIM, Puan Nor Azzah Momin.