Seminar Mahasiswa Cemerlang (2024)
Seminar Mahasiswa Cemerlang ini dianjurkan untuk semua pelajar KUIM bagi sesi 2001/2002 pada 10 November 2001 bertempat di Dewan Muktamar, Pusat Islam. Seminar sehari yang bertemakan "Menjana Potensi Diri Ke Arah Kecemerlangan" ini telah dirasmikan oleh Y.Bhg. Tan Sri Dato' Dr. Abdul Hamid Othman, Penasihat Agama kepada Y.A.B Perdana Menteri. Antara isu yang telah diperbincangkan dalam seminar ini berkaitan dengan minat, kecenderungan serta persediaan kerjaya para pelajar.