Kunjungan Hormat INFAD Ke Jabatan Mufti Negeri Melaka (2023)
Pada 26 Februari 2005, Institut Pengurusan dan Penyelidikan Fatwa Sedunia (INFAD) telah mengadakan kunjungan hormat ke Jabatan Mufti Negeri Melaka, bertempat di Jalan Bukit Palah, Melaka. Rombongan lawatan telah diketuai oleh Prof. Dr. Hj. Abdul Samat Musa bersama para pensyarah dan penolong pendaftar. Ketibaan rombongan ini telah disambut oleh Mufti Negeri Melaka, YBhg. Sahibus Samahah Datuk Wira Hj. Rashid Redza Hj. Md. Saleh.