Majlis Konvokesyen KUIM Ke-3 (2023)
Pada 20 Ogos 2005, telah berlangsung Majlis Konvokesyen Ketiga KUIM bertempat di Dewan Canselor Tun Abdul Razak (DECTAR), Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, Selangor. Pada majlis konvokesyen kali ini, KUIM telah menganugerahkan 1 ijazah Sarjana Syariah dan Kehakiman dan 373 ijazah sarjana muda dengan kepujian kepada para graduan bagi tiga program iaitu Ijazah Sarjana Muda Syariah dan Kehakiman, Sarjana Muda Pengajian Quran dan Sunnah dan Sarjana Muda Dakwah dan Pengurusan Islam.