UPMKB universiti awam pertama ternak lembu Bali tingkat pembelajaran pengurusan perladangan - Universiti Putra Malaysia, Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat (Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2022)
BINTULU, 28 Oktober – Universiti Putra Malaysia Kampus Bintulu Sarawak (UPMKB) merupakan universiti awam yang pertama menternak Lembu Bali bagi tujuan pembelajaran pengurusan perladangan dan penyelidikan.