Bekalan air dijangka kritikal September - sinar harian, yusmawati mhd yusof (2009)
Ketua Jabatan Sains Alam Sekitar,Fakulti Pengajian Alam Sekitar,Universiti Putra Malayia(UPM),Profesor Madya Dr Ahmad Makmon Abdullah berkata,jumlah takungan simpanan air di empangan di Selangor berada dalam keadaan kritikal sekiranya kejadian cuaca kering dan panas berterusan sehingga September ini selain sikap jimat cermat dalampenggunaan air tidak diamalkan,gangguan bekalan air pula dijangka berlaku bermula ogos ini.