Hukuman terhadap ibu bapa ikut kesesuaian - Berita Harian, Nor Afzan Mohamad Yusaf (2010)
Mengenangkan tindakan undang-undang terhadap ibu bapa yang mana anak mereka melakukan jenayah dan salah laku menimbulkan pro dan kontra. Bagi yang bersetuju, alasan diberikan supaya hukuman berkenaan mampu menyedarkan ibu bapa bahawa mendidik anak-anak adalah tanggungjawab yang besar. Justeru, hukuman patut dikenakan untuk memberikan pengajaran.