UPM Cipta Produk Cegah Kanser Serviks Dari Herba Hutan - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2011)
SERDANG,18 Jan - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menemui teknologi baharu rawatan mencegah kanser serviks peringkat awal dengan menggunakan tumbuhan tempatan iaitu ‘lempoyang’ atau halia hutan.