Pelajar PhD UPM menang Merck Young Scientist Award 2010 - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2011)
SERDANG, 13 Jan – Pelajar pasca-siswazah Universiti Putra Malaysia (UPM), Yap Wei Boon, 27, muncul pemenang kategori kromatografi pada majlis Merck Young Scientist Award 2010 (MYSA) setelah berjaya menghasilkan produk penyelidikan Histag Hepatitis B Core Antigen yang dapat mengesan penyakit hepatitis B selain merangsang sistem imuniti badan.