Penyelidik UPM cipta inovasi cara mudah saring penyakit batuk kering - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2020)
SERDANG, 28 Ogos 2020: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mencipta dua inovasi –TB Strip dan TB Reader – bagi menyaring dan mengesan penyakit batuk kering atau tuberculosis (TB).