PrAise: Putra Alternative Assessment - Wong, Su Luan; Wan Adnan, Wan Azizun; O. K. Rahmat, Rahmita Wirza; Zakaria, Noor Syamilah; Talib, Zainal Abidin (Centre for Academic Development, 2019)
Pelbagai jenis penaksiran mengukur tahap pelajar memahami diri mereka dengan lebih baik dan memberi mereka kuasa untuk mengawal pembelajaran mereka. Langkah-langkah sedemikian juga memaklumkan pendidik ke arah kaedah pengajaran yang lebih bermakna dan memberi peluang untuk menilai pelajar dengan kebolehan pembelajaran yang pelbagai secara menyeluruh. Ini akhirnya membawa kepada graduan kalis masa depan.