UPM Cipta Alat Kesan Bahan Awet Mayat Pada Ikan - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2010)
SERDANG, 26 Ogos - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) mencipta alat pengesan teknologi biosensor menggunakan enzim bagi mengenalpasti bahan kimia formaldehid yang boleh diguna sebagai bahan pengawet mayat pada ikan di pasaran.